Published On: 5 april 2024524 words2,6 min read

Poppen, bijna ieder meisje is er dol op. De pop anders aankleden, de haren doen, schoentjes wisselen. Ook ik was er vroeger dol op als klein meisje. Ik had een enorme collectie met allerlei Barbie’s en andere poppen. Nu ik volwassen ben – uhum moet me volwassen gedragen vind ik – was ik op zoek naar een leuke pop om te maken voor in mijn webshop. Ben jij al dol op poppen? Lees dan snel verder en maak je eigen pop met het basis pop haakpatroon

Aangezien ik zelf een zoontje heb die liever met Lego bouwt dan omkijkt naar poppen – totaal logisch, is niet erg! – vind ik het maken van poppen voor anderen het leukste. Maar… bij de meeste pop haakpatronen zitten de haren vast, en soms zelfs de kleding! Nee, dat wil ik niet. Dus het idee voor een basis pop haakpatroon was snel gemaakt.

Samen werken aan een concept

Een basis pop patroon ontwerpen is 1 ding, maar het liefste wilde ik het combineren met ook breikleding. Mijn brei-skills zijn gelimiteerd, maar mijn collega Sara kan wel goed breien! Samen gingen wij sparren over een basis pop die je zelf kon stijlen met kleding, haren en accessoires. Het basispatroon van de pop had, na een paar pogingen, zijn vorm gevonden. Nu de kleding nodig… Ik haak graag dus mijn setje(s) bestaan uit leuke gehaakte kleding en gehaakte haren voor het basismodel van de pop. Sara kan goed breien, dus bij haar vindt je meer brei-kleding voor dezelfde pop! Inderdaad; Sara en ik delen hetzelfde basis patroon maar maken onze eigen uitwerken voor de pop.

Maak je eigen pop met het basis patroon

Het patroon van de pop is zo ontworpen dat je iedere haarstijl en iedere set kleding kan toepassen op het basismodel. Voor starters hebben we de bundel waarbij je alles krijgt voor het maken van jouw pop. Je krijgt in de bundel het basispatroon, oogpatronen, haarpatroon en kleding van de pop op de foto. We maken in de toekomst nog veel meer verschillende modellen zodat de keuze echt reuze wordt. Omdat de poppen hetzelfde basispatroon delen, is iedere kledingset voor iedere pop geschikt. Zo heb je maar 1x de basis nodig voor oneindig veel kleding, haarstijlen, ogen en meer. Wel zo leuk toch! Want, waarom zou je keer op keer dezelfde pop opnieuw maken omdat de haren en de kleding vastzitten? Onzin toch! Je maakt slechts 1 basispop en deze restyle je keer op keer voor jouw kleintje met nieuwe haren, nieuwe kleding en accessoires.

Extra informatie, voor ieder wat wils

Om het basispatroon zo uniek mogelijk te maken, hebben we informatie toegevoegd over hoe jij jouw pop op jouw manier uniek kan maken. Zo hebben we een prachtig overzicht gemaakt van verschillende merken garen met bijpassende huidtinten. Daarnaast hoe je draad kan plaatsen in je pop zodat de pop bijv. de armen in de lucht kan steken of kan zitten! Het patroon komt met foto’s en volledig uitgeschreven teksten over hoe je iets maakt.

Benieuwd geworden? Kijk dan snel op de verzamelpagina van de Poppen Collectie en laat je inspireren!

Liefs,

Adinda & Sara > CreativeSaar.nl

Laat een reactie achter

Schrijf je, net als 650 anderen, in voor de nieuwsbrief!

En ontvang het laatste nieuws, leuke kortingscodes en opkomende acties.

[activecampaign form=27 css=1]