Published On: 8 april 2022369 words1,9 min read

Miyuki kralen zijn kleine kralen van vaak maar 2mm met een piepklein gaatje van 1mm. De kralen zijn allemaal gelijk in gewicht, grootte en ronding. Dit maakt ze perfect voor het maken van armbanden die recht toe recht aan moeten zijn. Maar, wat zijn eigenlijk Miyuki kralen en waarom zijn ze zo populair onder sieradenmakers?

Zoals ik al schreef; Miyuki kralen zijn allemaal gelijk in formaat. Wil je sieraden maken met een ‘blok effect’, gebruik dan de Delica variant. Deze kralen zijn rond maar rechts afgesneden aan de randen. Dit maakt ze perfect voor het maken van Peyote patronen of Loom patronen. Ze lijnen perfect tegen elkaar aan, waar rondere kralen een bollend effect kunnen geven.

Miyuki wie?

Miyuki is een Japanse fabrikant van kralen. Naast de Delica en Rocailles (de rondere variant), maken ze nog veel meer kralen. Van vierkantjes, rechthoekjes tot ruiten en twisters. Miyuki is daarmee een enorme fabrikant in het maken van glaskralen, waarbij de Delica en Rocaille het meest bekend zijn. De meeste sieradenmakers hebben het vaak over de Delica’s, ook daarmee direct de duurste variant van Miyuki. Omdat de kralen bewerkelijker zijn dan andere kralen, betaal je daar ook een prijs voor. De kralen zijn wel ontzettend mooi en omdat er honderden kleuren zijn, kunnen ze ook voor fotopatronen goed gebruikt worden.

Delica Beads Size 11 Miyuki Delica Delica Seed Beads | Etsy | Miyuki, Delica beads, Delica

Andere Miyuki kralen

Delica en Seed zijn dus het populairst, maar heeft Miyuki nog meer kralen te bieden. Miyuki heeft de volgende kralen krijgen: Delica, Rocaille Seed (verschillende maten/afwijkingen), Rocaille (zelfde maat/geen afwijkingen), Hexicon, Tila Half, Tila, Bugle Twist, Bugle Slender, Bugle, Cubes, Triangle, Spacer, Magatama, Delica Fringe, Delica Hex, Sharp Triangles, Quarter Tila, Rectangle, Pearl Cabochons, en katoenen parels. Dat is dus aardig wat.

Elke kraal is verkrijgbaar in zijn eigen kleuren, maar sommige kleuren hebben gekruiste overeenkomsten. Er zijn veel dubbele kleuren tussen Delica – Rocaille en Rocaille – Rocaille Seed.

Andere merken

Naast Miyuki, zijn er ook andere merken zoals Preciosa Ornela en Toho. Het mengen van de rocaille seeds is mogelijk, maar houdt rekening met kleine afwijkingen in formaat. Zo kan een Preciosa net iets groter uitvallen als 11/0 dan een Miyuki Rocaille 11/0. Houdt hier dus rekening mee zodra je merken gaan combineren met elkaar.

 

Laat een reactie achter

Schrijf je, net als 650 anderen, in voor de nieuwsbrief!

En ontvang het laatste nieuws, leuke kortingscodes en opkomende acties.

[activecampaign form=27 css=1]