Published On: 26 januari 2024454 words2,3 min read

Heb jij schriften vol staan met losse projecten voor je haak- en breiwerk? Overal losse papiertjes liggen met halve patronen, garenlijsten en benodigdheden? Stop daarmee! Begin met het gebruik van de Project Planners voor je haak en breiwerkjes. Eenvoudig in te vullen en zo heb je altijd de juiste info bij de hand. Meer weten over wat een Project Planner is en wat je er allemaal mee kan? Lees snel de blog!

Ik ken het maar al te goed; overal liggen papiertjes met uitwerkingen van patronen, wat ik heb gebruikt staat er half opgeschreven en tegen de tijd dat ik datzelfde project opnieuw wil maken… alles kwijt. Delen van de ‘stuklijst’ ontbreken, namen niet goed genoteerd en kleurnummers zijn tig keer gewijzigd. Omdat ik niet weer door schriftjes wil bladeren voortaan, heb ik een mooie project planner gemaakt voor haak- en breiwerk.

Wat is een planner??

In deze planner schrijf ik op welk garen ik heb gebruikt, welke brei- haaknaald(en) en of ik specifieke steken heb gebruikt met bepaalde termen. Mocht ik een bestaand ontwerp pakken van een designer en deze aanpassen naar mijn wensen, schrijf ik dat ook netjes op. Al deze ingevulde planners bewaar ik op mijn computer. Je kan ze uiteraard ook uitprinten en bewaren in een map. Wil je later dan nogmaals dat project maken, staat alles netjes op een en hetzelfde blaadje. Wel zo makkelijk natuurlijk. Kleuren zijn dan zo aangepast in je nieuwe ontwerp en maak je meerdere uitvoeringen? Geef ze dan dezelfde naam met een code, bij projectnaam – 01, projectnaam – 02 en dergelijke.

Welke invulvelden gebruik je?

Op de project planner staan een aantal velden die je als ontwerper altijd wel nodig hebt.

  • Projectnaam: de naam van je knuffeldier, gebreide sjaal of deken.
  • Gemaakt voor: Voor wie is het gemaakt? Volwassenen, kinderen, home deco accessoires?
  • Start-einddatum: Wanneer ben je begonnen? En wanneer was het klaar? Handig als je op commissiebasis werkt of iets custom made maakt.
  • Ontwerper: Ben jij de ontwerper of heb je een patroon van een ander wat je aanpast?
  • Afmetingen: Hoe groot is het jouw eindproduct? Wel zo handig als je het opnieuw maakt of wilt verkopen.

Daarnaast zijn er invulvelden te vinden over het gebruikte garen, afmetingen van je haak/breinaalden, proeflapje met steekverhouding en nog veel meer. Handig toch?

Hoe kom ik aan zo’n planner?

Nou heel simpel; je besteld ze gratis via mijn webshop! Ik heb in totaal 4 planners gemaakt die jij helemaal gratis kan downloaden uitprinten. Alle planners zijn in PDF formaat. Mocht je een adobe bewerkingsprogramma hebben, kan je ze op de computer eventueel invullen. Je vindt alle planners eenvoudig via deze link. Download je favoriet, of allemaal en ga lekker aan de slag.

Veel haak en breiplezier!

Laat een reactie achter

Schrijf je, net als 650 anderen, in voor de nieuwsbrief!

En ontvang het laatste nieuws, leuke kortingscodes en opkomende acties.