Published On: 24 december 2022433 words2,2 min read

Je kan niet kiezen tussen garenbol 1 en 2. Klink bekend? Met al dat garen; hoe moet je dan een kleurenpalet kiezen voor jouw haakwerk? Soms wil je niet helemaal hetzelfde als het patroon aangeeft. Toch een ander kleur rokje voor de pop, of het schaapje maken we niet maar… bruin? Soms kan het lastig zijn om jouw perfecte kleurenpalet te kiezen. Maar ik ga het jou eenvoudig maken: Coolors en andere tools bieden de uitkomst!

Wat is Coolors?

Op internet kan je zoeken naar Coolors’. Dit is een online tool die kleuren samenstelt voor je. Super handig dus als je even een momentje van ‘en nu’ hebt. Je stelt 1 a 2 kleuren in en druk op ‘generate’. Coolors geeft je dan nieuwe suggestiekleuren. Je kan zo vaak rouleren als je wilt. Een kleur gezien die perfect is? Zet ‘m dan vast onderin je scherm door op het ‘vergrendelicoontje’ te drukken. Deze kleuren blijven nu staan. Je kan ze altijd weer ‘ontgrendelen’ en opnieuw een kleur laten uitkiezen.

Waar gebruik je Coolors voor?

Ik gebruik het persoonlijk als ik even niet weet welke kleursamenstelling ik moet kiezen voor bijvoorbeeld de kleding van een nieuw te haken popje. Ik heb ontzettend veel kleuren garen en kan moeilijk kiezen. Coolors bied mij dan een uitkomst waar ik het gewoon mee moet doen. Ik werk uit waar ik welke kleur voor ga gebruiken, en ga vervolgens aan de slag. Heel eenvoudig dus.

Wat kan ik nog meer gebruiken aan tools?

Een tool die ik ook heel gaaf vind, is ImageColorPicker‘. Een tool die je kleuren laat kiezen uit een bestaande foto. Zo kan je bijvoorbeeld de kleuren uit een veld met bloemen kiezen, de zonsondergang of kleuren van het strand. Hiermee kan je ontzettend leuke samenstellingen maken en wellicht een combinatie die je zelf niet snel had gemaakt.

En Pastelkleuren dan?

Goede vraag. Ook daar heb je een tool voor, lijkt op de bovenstaande tools maar hier zijn er al kleurenpaletten aangemaakt. Kijk eens naar colorhunt voor inspiratie. Je kan ze ook eenvoudig opslaan op je computer voor later. Handig voor als je bijvoorbeeld steeds hetzelfde popje maakt maar met andere kleur kleding. Kan toch heel anders ogen zodra je andere kleuren gebruikt.

En nu? Nu ga je lekker aan de slag met kleurenkiezen. Ga ook voordat je een webshop induikt vol met garen, eerst een kleurenpalet maken. Altijd handig. Straks koop je kleuren die je nooit gaat gebruiken omdat ze niet matchen met wat je hebt. Kan je beter vast een paar kleurpaletten bij de hand hebben en shoppen wat je nodig hebt.

Have fun!

Liefs

Adinda

 

Laat een reactie achter

Schrijf je, net als 650 anderen, in voor de nieuwsbrief!

En ontvang het laatste nieuws, leuke kortingscodes en opkomende acties.

[activecampaign form=27 css=1]