Published On: 27 september 2021506 words2,5 min read

Handgemaakte items zijn altijd leuk om te kopen, krijgen en geven. Ze zijn uniek en de kleine foutjes in een handgemaakt product maken het juist zo perfect. Net die ene stiksel die iets afwijkend is of die zeep met dat kleine deukje. Allemaal unieke handgemaakte items. Begint het al te kriebelen? Maar waar moet je beginnen om je eigen unieke handgemaakte stijl te ontwikkelen? 

Handgemaakte items zijn hoe dan ook uniek als ze uit jouw handen komen. Of je nou een patroon hebt gevolgd van iemand anders, een video als inspiratie hebt gebruikt. Handgemaakte items zijn altijd bijzonder, want niemand heeft jouw handen en doet jouw techniek precies hetzelfde. Wil je toch een eigen unieke stijl ontwikkelen, kan je bijvoorbeeld denken aan de volgende 5 punten.

1. Eigen stijl ontwikkelen met een signature

Je kan bijvoorbeeld je handtekening, naam, achternaam of dergelijke verwerken in je items. Bestel labels met jouw merknaam, eigen naam etc. en naai die in de items die je hebt gemaakt. Maak je bijvoorbeeld kaarsen, koop een stempel met jouw naam erin. Zelfs met kleine initialen kan je een handtekening achterlaten op je werk. Ik heb voor mijn sieraden kleine metalen labels te laten maken met mijn logo erin. Zo heeft mijn item mijn eigen stijl.

2. Dat ene gekleurde draadje

Haakwerkjes zijn vaak in de kleuren van het patroon. Wil je hier toch een draai aan geven? Denk dan bijvoorbeeld aan een klein stikseltje in een herkenbare kleur die bij jou past. Als voorbeeld; alle binnenkanten van jouw tassen zijn gevoerd met knalroze draad. Of onderin een taspatroon heb je altijd 2 steken in het vuurrood op precies dezelfde plek, ongeacht of het past bij het patroon/kleuren van je project.

3. Alle items beginnen met je initialen of een deel van je naam

Soms kan je bepaalde items een naam geven. Dat kan met knuffeltjes, maar ook met tassen, kaarsen, zeep en noem maar op. Je kan alle producten met jouw initialen beginnen. Mijn naam is Adinda, dus ik kan bijvoorbeeld een productlijn beginnen waarbij alles met AD begint. Dan heb je niet een unieke stijl qua items, maar wel op basis van namen.

4. Eigen items van scratch maken

Haak of brei je bijvoorbeeld? Probeer je eigen patronen te ontwikkelen. Zo ben je altijd uniek. Dit kan bijvoorbeeld ook met kaarsen. Probeer zelf een mal te maken die niemand heeft. Of met zeep; combineer gewaagde kleuren en geuren en geef er je eigen draai aan. Maak het jou. Denk ook aan de kleine details. Het hoeft echt allemaal niet opnieuw uitgevonden te worden. Zelfs de kleine details of aanpassingen maken het jou eigen stijl.

5. Doe ideetjes op en stel vragen

Hoe zien andere mensen jou? Heb je altijd een bepaald soort kleding aan, een stopwoordje, draag je altijd bepaalde kleuren? Iedereen heeft een eigen stijl. Je kan dit als bron van inspiratie gebruiken voor je producten. Ben je helemaal gek van de 60s? Bedenk een stijl die hierbij past en ga er gewoon voor! Liever iets met retro of industrial? Werk dit uit in je producten.

Laat een reactie achter

Schrijf je, net als 650 anderen, in voor de nieuwsbrief!

En ontvang het laatste nieuws, leuke kortingscodes en opkomende acties.