Published On: 13 februari 2023489 words2,4 min read

Het is nog winter, maar dit is natuurlijk de uitgelezen kans om alvast te beginnen met zomerprojecten. Aangezien de meeste haakprojecten niet in één dag zijn gemaakt, is het hierbij handig om vooruit te plannen. Ik zelf ben fan van poppen haken. Rond deze tijd ga ik vast starten met het maken van poppen met zomerkleding en losse setjes. Ben je niet zo van het poppen haken, dan heb ik vandaag een leuke blog met haakprojecten voor zomer 2023 met van alles wat! Lees je mee?

Er zijn allerlei haakprojecten waar je nu alvast mee kan beginnen. Ben je beetje op zoek naar iets leuk voor het strand maar weet je niet wat? Misschien kan je uit deze lijst wat inspiratie halen!

  1. Strandtassen: Maak een grote, luchtige gehaakte strandtas voor jouw strandspullen. Zo kan je alles meenemen en kan je trots pronken met jouw super toffe gehaakte tas,
  2. Stranddekens: Maak een groot, comfortabel deken om mee op het strand te liggen. Gebruik vrolijke kleuren zodat je je ligplek mooi kan zien vanaf de kustlijn!
  3. Strandhoedjes: Maak een leuk en zon beschermend hoedje om op het strand te dragen. Kijk eens op Ravelry, staan genoeg patronen met leuke hoedjes met strikken en linten en ze zijn vrij eenvoudig te haken.
  4. Strandkleding: Maak bijvoorbeeld een gehaakt topje of een gehaakte rok om tijdens de zomer te dragen. Zorg er wel altijd voor, dat je of dubbeldik haakt of dat je gebruik maakt van een binnenstofje. ;)

 

Niet zo van het strand, maar wil je toch iets maken in deze weken voordat de zomer begint? Denk dan eens aan:

  1. Decoratieve plantenhangers: Maak een decoratieve plantenhanger voor in je tuin of terras. Ze hebben geen water nodig, staan altijd in bloei en zien er gewoon vrolijk en leuk uit! Ook ideaal voor op de camping/in de caravan.
  2. Picknickdekens: Maak een haakdeken om op te zitten tijdens je picknick. Je kan ze bijvoorbeeld maken met allemaal granny squares, of probeer eens een ‘coast to coast’ deken. Je begint in een punt en werkt je haakwerk naar boven richting de andere punt. Heel tof om te maken. Zoek gerust op een c2c crochet pattern, je zal genoeg vinden.
  3. Tuinkussens: Maak comfortabele kussens voor in je tuin of op het terras. Heb je oude kussenhoezen en zijn deze versleten? Gooi ze niet zomaar weg, maar haak met bijvoorbeeld geinige granny squares een nieuwe hoes. Je kan ze eenvoudig sluiten met knopen of, als je handig bent, met een binnenvoering en rits.
  4. Zomerjasje: Ga voor een leuk en luchtig zomerjasje met grove steken in een vrolijke kleur. Je kan hiervoor dik garen van Hoooked gebruiken in een felle zomerse kleur. Op YouTube staan genoeg taspatronen. En mocht je geen Pools kunnen? Geen probleem, doe gewoon wat de dame voordoet in de video. Dan komt alles goed ;)

Onthoud dat deze projecten aan te passen zijn aan jouw eigen stijl en voorkeuren. Veel succes en plezier met haken!

Laat een reactie achter

Schrijf je, net als 650 anderen, in voor de nieuwsbrief!

En ontvang het laatste nieuws, leuke kortingscodes en opkomende acties.

[activecampaign form=27 css=1]