Published On: 31 oktober 2021440 words2,2 min read

Dat ene moment van een complete blanco trekken bij het zien van een leeg vel met hokjes… bekend? Voor mij wel. Ik maak zelf patronen voor Miyuki kralen maar ook ik staar soms naar een leeg canvas met 0 inspiratie. Geen ene kleur is de juiste, geen streep de beste opzet en na een uur aanrommelen, is het sluiten van het programma vaak de beste optie. Voor die momenten, komt Etsy altijd ten goede.┬á

Etsy staat voor met inspiratie en nee, overnemen is niet de manier van inspiratie op doen. Etsy is the place waar ik mijn patronen verkoop, dus kijken hoe de concurrentie het doet is altijd goed. Wat is hip, wat is mode, wat is een total no-go. De NO-GO’s in het vakgebied van patronen maken ken ik inmiddels wel. Neem niks over van anderen, geen replica’s van bekende merken, geen cartoon figuren uit bekende Disney shows, alles met copy right van grote merken vermijden en ga zo maar door. Maar hoe moet je dan wel inspiratie op doen?

Check de kleuren

Ook voor een kleurendip, is Etsy altijd handig. Zoek naar een keyword met ‘pattern’ en ‘blue’ en zie wat je krijgt. Is blauw niet jouw kleur, probeer dan een object of gewoon ‘pattern flower’. Zelfs van een stukje stof kan je inspiratie krijgen in welke richting je moet denken qua kleuropzet. Soms denk je gewoon veel te moeilijk en dat maakt het dat je blijft staren naar een leeg canvas.

Probeer eens wat anders dan 4 kleuren

Het makkelijkste is natuurlijk om een klein patroon te maken met een limiet in kleuren. Mocht je dat al een triljoen keer gedaan hebben, probeer het dan eens anders. Pak een foto en maak die na als patroon. Ga niet in op details met een kleurtje hier en daar, maar pak de grove lijnen. Een keer wat anders dan een vierkleurenpatroontje net als die biljoen anderen op internet.

Etsy, bron van inspiratie

Etsy is altijd een bron van inspiratie. Zelfs uit items die je zelf niet maakt, kan je inspiratie halen. Een beeldje van een paard? Maak een patroon met een paard erop. Of die deken met 10 kleuren groen en geel; go for it! Allemaal vormen in een keramieken bord? Werk ze digitaal uit. Scroll gewoon eens een avondje door Etsy, sla afbeeldingen op, maak notities voor later en combineer kleuren en vormen.

En mocht het je nou echt allemaal veel te moeilijk zijn en je zit na een paar dagen nog met een leeg canvas en een bups kralen? Check dan lekker mijn Etsy account met meer dan 100 patronen. Heb je in ieder geval een nieuwe project om handen.

 

Laat een reactie achter

Schrijf je, net als 650 anderen, in voor de nieuwsbrief!

En ontvang het laatste nieuws, leuke kortingscodes en opkomende acties.

[activecampaign form=27 css=1]