Published On: 20 juni 2022427 words2,2 min read

Amigurumi, wat is het en waar koop je ze? Wellicht heb je op internet deze term wel een keer voorbij zien komen. Voor iedereen die (nog) niet weet wat een Amigurumi is, hierbij een leuke post. Ben ook jij weer op de hoogte. Lees je mee?

Wie weet zag je laatst op een website de term staan en dacht je: een wat en hoe spreek ik dit uit? Je spreekt het uit als volgt: Amie Koe Roe Mie. Mocht je nu nog denken: een wat? De uitleg staat hieronder.

Een Ami wat?

Het woord Amigurumi komt uit Japan en betekent letterlijk ‘gebreid speelgoed’. In Japan zijn deze knuffels ontzettend populair. Vaak komen amigurumi in de vorm van knuffeltjes, zoals konijnen, katten, honden, flamingo’s of fantasie knuffeltjes zoals yeti’s, monsters en spookjes. In Japan gebruiken ze het woord Amigurumi voor zowel gehaakte als gebreide knuffels. In Nederland gebruiken wij het woord voor 90% van de tijd voor gehaakte knuffels.

Het woord amigurumi komt uit Japan en betekent letterlijk ”gebreid speelgoed”. In Japan is amigurumi ontzettend populair en worden deze knuffeltjes heel veel gehaakt én gebreid. In Japan gebruiken ze alleen het woord breien voor zowel haken als breien.

Maar hoe kom je nou aan een ‘Amigurumi?

Amigurumi schaap Bibi

Gehaakte Amigurumi’s

Aangezien deze knuffeltjes het vaakst gehaakt worden, kan je de knuffeltjes vinden in de meeste webwinkels met gehaakte items. Ook ik maak ze. Van konijntjes tot katten, tot koeien en schaapjes. Deze knuffeltjes heb ik gemaakt naar aanleiding van een bestaand patroon van verschillende ontwerpers. Maak je kan ook zelf een Amigurumi patroon maken. Bedenk een knuffeltje en werk het uit! Voor je het weet, heb je je eigen Amigurumi gehaakt en kan je het patroon verkopen.

Ben je op zoek naar een gehaakt knuffeltje, maar krijg je weinig zoekresultaten? Probeer dan eens ‘gehaakte amigurumi’. Je zult zien dat je veel meer nieuwe resultaten krijgt die je voorheen niet zag.

Amigurumi koe met watermeloen tas

Hoe maak je een Amigurumi?

Vaak worden deze knuffels gehaakt met een kleine naald en dun garen. De meeste knuffeltjes die ik heb gehaakt, zijn gemaakt met een 2.5mm naald en 8/4 katoengaren. Katoengaren leent zich het beste voor het maken van Ami-knuffels. De knuffels zijn dan zacht maar behouden mooi hun vormen. Dat maakt ze perfect als cadeau voor bij een baby shower of geboorte. Zoek op internet naar patronen, en je zult merken dat de knuffels in allerlei vormen en maten komen.

Zoek je dus een leuke knuffel? Kijk dan snel eens in mijn webwinkel onder de categorie ‘kids‘. Hier staan alle gehaakte knuffels en ze worden regelmatig aangevuld.

 

Laat een reactie achter

Schrijf je, net als 650 anderen, in voor de nieuwsbrief!

En ontvang het laatste nieuws, leuke kortingscodes en opkomende acties.

[activecampaign form=27 css=1]