Published On: 19 juli 2021443 words2,3 min read

Ik ben dol op handgemaakte accessoires. Ze zijn uniek, niet in massa geproduceerd en meestal kun je vragen om een speciale uitvoering zoals een kleur. Maar heb je er ooit aan gedacht om ze zelf te maken in plaats van te kopen? Als je heel creatief en handig bent, kun je het zelf ook eens proberen. In deze blog 5 ideeën voor handgemaakte accessoires die niet zo moeilijk zijn om te maken!

1. Armbanden met elastiekjes/vezels

Ben je dol op armbanden? Ik wel! Ik maak ze zelf, om eerlijk te zijn. En zelfs met de minste inspiratie of 2 linkerhanden, kun je iets te geks maken. Gebruik allerlei elastieke bandjes – ook wel Ibiza bandjes genaamd – in verschillende kleuren, maak er een knoop in en voila… armband! En als je haar op een winderige dag in de weg zit, doet het dienst als elastische haarband om je paardenstaart op z’n plek te houden.

2. Scrunchies

Een nieuw accessoire dat later van pas kan komen, is de scrunchie. Ze zien er mooi uit om je pols en houden je haar bij elkaar als je naar buiten gaat. Ze zijn heel gemakkelijk te maken. Koop een paar normale elastiekjes die je normaal voor je haar gebruikt. Koop wat te gekke stof met kleuren, patronen, lama’s… wees creatief! Als je geen naaimachine hebt, probeer dan die van je moeder of oma. Anders kun je het ook gewoon met de hand doen. Knip een stuk stof dat 2 a 3 keer de uitrekbare maat van het elastiek is. Begin de stof om het elastiekje heen te naaien en voila; scrunchie!

3. Hart sleutelhanger hangers

Wil je eens wat haakwerk uitproberen? Het eenvoudigste patroon is de hartjes sleutelhanger. Het bevat slechts 1 rij meer niet. Wat heb je nodig? Een haaknaald, wat t-shirt garen/ribbon garen en je moet weten wat een Double Crochet & een half double crochet steek is en een Magic Ring. Meer niet! Ze zal het je uitleggen in de video, dus geen zorgen. Wil je weten hoe, bekijk dan deze video en sta versteld hoe makkelijk het is!

4. Macrame vissenstaart sleutelhanger

Het hartje al uitgeprobeerd? Ik heb er nog eentje voor je. Een fishtail sleutelhanger met macrame garen. Een beetje moeilijker, maar als je de video volgt, komt het allemaal goed. Haal wat macrame garen in huis, een lege sleutelhanger ring, en laten we beginnen!

Macrame fish tails

5. Makkelijke sjaals

Als buiten het weer lekker z’n gang gaat, is een sjaal altijd handig. Je kunt het internet afstruinen, winkelen in je plaatselijke winkelcentrum, of… je eigen sjaal maken! Koop wat vrolijke stof op de markt, een beetje garen en that’s it. Hoe makkelijk het is, zie je hier in deze video.

Laat een reactie achter

Schrijf je, net als 650 anderen, in voor de nieuwsbrief!

En ontvang het laatste nieuws, leuke kortingscodes en opkomende acties.