Gebruik BeadsTool4 voor prachtige patronen

Heb jij al die gave patronen al gezien op Pinterest, Etsy en andere platformen? Vraag jij je nog altijd af hoe deze patronen gemaakt zijn? Blijf dan lekker lezen. Een kleine hint: BeadsTool4 heeft hier iets mee te maken!

BeadsTool4 is mijn beste vriend

Voor het maken van gave patronen, gebruik ik BeadsTool4 om prachtige afbeeldingen om te zetten naar armbanden en schilderijen. Het programma BeadsTool4 geeft je de ruimte om je afbeeldingen te uploaden en om deze om te zetten naar een kralenpatroon inclusief de kleuren die je nodig hebt. Maar hoe is het mogelijk dat je van een foto een prachtig kralenwerk kan maken? Ik ga je alles vertellen over BeadsTool4 en wat je allemaal met deze tool kan maken en doen.

Betaalde versie vs. Gratis versie

Als eerste: om toegang te krijgen tot alle mogelijkheden van dit programma, heb je een betaalde versie nodig. Je kan met de gratis versie proberen maar je kan helaas niets opslaan. Je kan voor het gemak screenshots nemen maar een PDF met alle informatie is veel handiger. Zodra je namelijk een nieuwe kleur toegevoegd of iets aanpast, hoef je alleen maar op te slaan onder een andere naam. Met print screens blijf je kopieren en plakken. Dus, als je van plan bent om net als mij digitale patronen te gaan maken en te verkopen… schaf dan het programma aan! Het gaat je werk een stuk makkelijker maken.

Wat kan BeadsTool4 allemaal als programma?

Voor het maken van een patroon, kan je vrij snel starten. Koop een boek met hokjes en ga lekker tekenen. Maar wat als je hele foto’s wilt omzetten of een beetje experimenteren met kleuren? Steeds gummen of opnieuw tekenen wordt dan best wel een hele klus. Voor al dit werk is er BeadsTool4 in het leven geroepen. Je kan eenvoudig foto’s omzetten via de tool, je eigen patronen bedenken en opslaan en dat alles met bestaande kleuren van Miyuki, Toho en meer. Je kan groepen kralen selecteren of ze juist allemaal gebruiken en het programma laten bepalen. Ook is er de mogelijkheid om een nieuwe kleurenlijst te starten en hier alle kleuren in toe te voegen die je zelf op voorraad hebt.

Van peyote stitch patronen tot recht toe recht aan, werken met ‘drops’ en ‘cylinders’, BeadsTool4 biedt alle mogelijkheden aan.

Hoe maak je een gaaf patroon van een afbeelding?

Je kan eenvoudig foto’s uit je eigen beheer gebruiken of download eens een paar gratis stock foto’s. Laadt ze vervolgens in BeadsTool4 en begin je reis in het maken van een gaaf patroon. Schaal kleuren bij, pas kleuren toe en laat ze weg door ze samen te voegen. Alles is mogelijk. Ook je patroon omzetten van peyote naar stitch met 1 klik behoord tot de mogelijkheden.

Voor het maken van de perfecte patronen, gebruik ik wel Adobe Photoshop. Ik laat elementen in de afbeelding eruit springen zodat BeadsTool4 de kleuren beter kan oppakken. Kleuren die op elkaar lijken, daar heeft het programma grote moeite mee. Door de beelden te bewerken en ze express over te belichten, de kleuren heel intens te maken en meer, komen deze kleuren echt tot hun recht tijdens het converteren.

Ga nooit voor de eerste versie die het programma je aanbiedt al is het nog zo mooi. Sla deze versie op en begin opnieuw. Verschuif de foto een beetje of stel de kleuren wat bij. Je zult zien dat je een heel nieuw resultaat krijgt. Doe dit enkele keren en kies dat de versie die je het meeste aanspreekt. Speel met de afbeeldingen en verleg je eigen grenzen in wat voor jouw het optimale patroon is dat je kan krijgen met het programma.

Geef me die tips, nu!

Toen ik net begon met BeadsTool4, kwamen er een hoop instellingen op mij af. De eerste patronen waren niet om over een huis te schrijven, echt niet. Maar gaande weg kreeg ik er meer feeling mee en kwamen de gave patronen vanzelf tot leven. Hieronder een paar tips als je foto’s gaat gebruiken in patronen.

Tips

  1. Kijk ALTIJD of de foto van hoge kwaliteit is en groot genoeg. Probeer wat stock foto’s uit te kijken hoe de tool reageert
  2. Gebruik niet meer dan 30 kleuren in een patroon. Je kan meer gebruiken maar door het toevoegen van meer kleuren, krijg je erg veel overlap tussen bepaalde kleuren. Je kan deze beter samenvoegen.
  3. Probeer eerst een groot canvas uit en schaal deze dan naar het formaat wat je nodig hebt. Je zult zien dat je meer details te zien krijg. Opschalen is niet mogelijk dus altijd van GROOT naar KLEIN/
  4. Vergroot de foto alleen als deze weinig tot geen kwaliteit verliest. Een vage foto kan niet worden omzet in details om BeadsTool4 dan geen kleuren duidelijk kan herkennen.
  5. Probeer verschillende versies te maken van dezelfde foto. Je zult verstelt staan was een kleine tik naar links of rechts teweeg kan brengen in je patroon.
  6. Niet elke foto is geschikt! Werkt het niet, laat het gaan. Sommige foto’s zijn gewoon niet geschikt voor het programma. Dit gaat vaak om foto’s met heel veel verschillende overlappende kleuren zoals een bloemenveld.
  7. Gebruik Adobe Photoshop of Lightroom om je foto aan te passen qua kleurwaardes. Intense kleuren werken beter in BeadsTool4. Maak roze dus extra roze en groen heel groen. Op het eerste oog lijkt het een beetje ‘over done’ maar hier houdt de tool juist van. Duidelijke kleurscharkeringen en je zult een prachtig patroon krijgen, let maar op!
0%
SPECIAL OFFER

LOVE • COLLECT • ADORE

Nu 25% korting op je eerste bestelling met code: HELLOBEAUTIFUL

SHOP NU